Digitrainer Biologie

VMBOers zijn de eerste leerlingen in het voortgezet onderwijs die het eindexamen Biologie niet meer kunnen afnemen op papier. Ze doen het digitaal! Maar hoe kunnen ze dat oefenen?

Thieme Meulenhof introduceert voor onder andere Biologie de “digitrainer“. De versie van VMBO B is tot stand gekomen in samenwerking met (be)LEEF!. Nu werkt (be)LEEF! aan de tot stand koming van de versie voor VMBO K, en in de toekomst zullen VMBO T, HAVO en VWO volgen.

hoe het werkt

Leerlingen worden ingeschaald op een niveau op alle thema’s van Biologie apart, zonder dat ze dat weten. En voor elke leerling wordt een individueel trainingsprogramma vastgesteld, dat hem of haar klaarstoomt voor het examen. Docenten kunnen achter de schermen mee kijken, leerlingen helpen, open vragen nakijken en verder: de digitrainer het werk laten doen. Dit geeft ongekende mogelijkheden voor docenten. Selecteren op het “moeilijkste” thema geeft een docent de mogelijkheid om tot op het laatste moment extra lessen en bijspijkermomenten in te kunnen lassen. Op maat! Op behoefte! En nakijken is nog nooit zo gemakkelijk geweest: dat doet het programma.

tot stand koming

Voor Thieme Meulenhof en (be)LEEF! is dit project uitdagend, vernieuwend en niet altijd gemakkelijk. Schrijven voor een digitaal educatief middel is lastig, zoals iedereen weet die wel eens een digitale les heeft geschreven. De opdrachten moeten zo veel mogelijk gesloten zijn. En toch moeten leerlingen aan het denken gezet worden. Illustraties die duidelijkheid geven, filmpjes die afgespeeld worden bij opdrachten, teksten met opdrachten en tips als leerlingen fouten maken: dit alles wordt aangeleverd door (be)LEEF!

(Be)leef! schrijft levendig over natuur, recreatie, biologie, wetenschap, en het leven in het algemeen. Voor (educatieve) uitgevers, universiteiten, scholen en bedrijven. Andere afgeronde opdrachten zijn te vinden onder: (be)TAAL(d).

(Be)leef! levert ook foto’s, en illustreert. Meer informatie vind u onder: tabblad (be)LEEF!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s