Nu wordt het eng!

Meer dan 10.000 besmettingen varkensgriep.

We gaan eraan! Het is inderdaad een pandemie! Hel op aarde !! we sterven massaal! Aan een simpele griep!! heeeeelp, waar zijn de mondkapjes! (ik wil nog wel op vakantie kunnen dit jaar, hoe moet dat??)

Ahum. Hoeveel mensen zijn er nu dood aan gegaan van die 10.000? Iemand? Niemand weet het? Even voor u opgezocht. … schrik niet….

tromgeroffel….

…..

80! op de kop af 80.

Ok, blijkbaar wereldnieuws ditte. Even ter vergelijking>

In Amerika in het jaar 2007-2008 waren in de leeftijdscategorie 0-17 1,54 personen per 10.000 mensen in deze categorie die door de griep moesten worden OPGENOMEN! Leeftijdscategorie 0-4 was zelfs 7 per 10.000 kinderen in de maanden nov t/m mei.

Nog even een heftig puntje. Aan malaria sterven jaarlijks gemiddeld een miljoen mensen. Maar ja, dat is in Afrika.

De varkensgriep is begonnen in Mexico, maar lijkt zich alleen over de westerse landen te verspreiden. Het kan zo zijn dat in Afrika er niet wordt geteld, of dat de verschijnselen niet duidelijk genoeg zijn, maar het zou heel goed mogelijk kunnen zijn dat dit virus gewoonweg vooral onder westerlingen toeslaat. Als dat zo is, zouden een miljoen doden per jaar over elk continent zo ongeveer in de buurt komen bij de “kracht” van malaria. En als je dan de doden van HIV-Aids er nog bij optelt (zo’n 2 miljoen in Afrika alleen), dan zou het varkensgriep virus dus in Noord Amerika, Europa, en Azie samen 9 miljoen op zijn conto moeten kunnen tellen aan het einde van 2009. En dan nog halen we nooit “in” wat de Afrikanen al kwijt zijn aan gesneuvelden van HIV en malaria bij elkaar.

Het ergste is: Malaria en HIV zijn te voorkomen! De varkensgriep vooralsnog niet….

Even een paar kanttekeningen hoor. Bedoel er verder niets mee. Behalve dat ik deze hysterie ahum, pandemie, nog op de voet zal blijven volgen…

I’ll keep you posted!

Advertenties

4 comments

 1. Over een paar weken ga ik op vakantie naar China, en mij is aangeraden een goede annuleringsverzekering af te sluiten. Naar het schijnt staat er op het vliegveld een infraroodscanner waarmee lichaamstemperatuur wordt gemeten, en gaat iemand die zelf een verhoogde lichaamstemperatuur heeft of naast zo iemand heeft gezeten onherroepelijk in quarantaine.
  Fijn he, angst?

  Als ik het goed heb, kwam tot voor kort malaria ook voor in gematigde streken. Lijkt wel of de aandacht is verdwenen nu het hier geen gevaar is, maar meer een middel dat machtsverhoudingen in stand houdt.

 2. Inderdaad, Malaria rukt op. Dat komt omdat het klimaat verandert. De malariamug, die de ziekte verspreid, heeft warm water nodig om zich in voort te planten. Aangezien er steeds meer warme watertjes zijn voor de mug, ook steeds meer muggen, dus ook steeds meer malaria.

  Malaria in Spanje, straks Frankrijk…
  En als je dan bedenkt dat de ijsvogel, die warm water nodig heeft, in grotere getalen in Nederland is als ooit, terug uit Frankrijk….
  Nederland met al zijn water….

  Angst is nuttig, zolang hij reëel is.
  Laten we reëel blijven, die mexicaanse griep is gewoon niet eng… punt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s