Hoe gebiologeerd een bioloog kan zijn

Een paar voorbeeldjes van geïnspireerde biologen die inspireren. Ik kwam ze deze week tegen op het web. >>

  • mn-beetles24__ph_0500165858Hawks, 49, entomoloog, specialist in kevers en zijn verhaal over hoe hij nog steeds na jaren en jaren van studie opgaat in zijn kevertjes.
  • Een film van een spin en hoe hij een mier verorbert. Degene die dit filmpje maakte is super gebiologeerd blijven filmen van begin tot eind. En de muziek!!!
  • Chrystie Lynn’s weblog. Ze is Marine Bioloog, en vind zichzelf een nerd??? ahum, ik vind haar een bikkel! En ik vind haar gebiologeerd. Zelfs gebioblogeerd!
  • Een hobby-bioloog
    uit Duitsland van 52 filmt alles wat hij onder zijn microscoop legt! Heel erg leuk!
  • Mooie interviews over evolutie en wetenschap gebundeld in Godbestaatniet op YouTube. En inspirerende auteurs over biologie en evolutie te vinden op hun website. Voorbeeld interview met Plasterk. Mooi!
  • rachelcarsonpictureHet levensverhaal van mijn heldin Rachel Carson, die aan het begin van milieustudies stond. Ze heeft mindblowing boeken geschreven die tot op de dag van vandaag actueel zijn.

En last but not least:

  • Waar ik altijd weer geïnspireerd van word zijn de quotes van Jane Goodall, zoals: Chimpanzees have given me so much. The long hours spent with them in the forest have enriched my life beyond measure. What I have learned from them has shaped my understanding of human behavior, of our place in nature.janegoodall_narrowweb__300x396,0

Ik heb geen geloof, religie of zelfs spiritualiteit nodig om me verbonden met het leven te voelen, om een bovenmenselijke ervaring te hebben. En die hoef ik nog steeds geen God te noemen. Laat me liever inspireren door deze mensen, en door hun onderzoek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s