Niburu en de Annunaki in hun nakie

Alle geloven en religies zijn eng. Maar die religies die met wetenschappelijke feiten verdraaid en gelogen aan komen zetten om mensen tot hun groepje te laten aansluiten vind ik het allerziekst.

Voorbeeld hiervan:

Het zogenaamde Niburu geloof. Mensen die geloven in een buitenaardse levensvorm die zogenaamd al beschreven was in oude bijbelse teksten vertaald door Sitchin. Terwijl het al sinds 2007 als een paal boven water staat, toegegeven door hemzelf dat Sitchin gewoon flink geld aan het verdienen was met zijn zogenaamde vertalingen!!!

Deze rare bedoeling heeft velen al jaren bezig gehouden, en kunstenaars geinspireerd. Ikzelf had een goede vriend die de boeken van Sitchin-de-money-making-vertaler had! Voorbeelden van bekende Nederlanders: Bram Vermeulen, cabaretier:

Def P:

Over Zacharia Sitchin:

De in Rusland geboren, en in Palestina opgegroeide Zecharia Sitchen heeft niet alleen veel onderzoek gedaan naar de inhoud van de Soemerische kleitabletten, maar hij heeft het ook aangedurft om de inhoud – hoe ongepast het ook moge zijn binnen de huidige tradities – te verwerken in een aantal lijvige boeken.

Deze man, die zich verdiept heeft in het oud- en nieuw Hebreeuws, allerlei Semitische en Europese talen is tevens een groot kenner van het oude testament (in de oorspronkelijke tekst) en van de archeologische vondsten in het Midden Oosten. Hij beweert – op basis van zijn studie van de Soemerische spijkerschriftteksten – dat de zaken die onze oudste beschaving beschreef wellicht geen mythen waren, maar werkelijkheid.

De Soemerische teksten welke overigens ouder zijn dan de bijbelse teksten, schrijven over een ‘godenvolk’ dat honderdduizenden jaren geleden mensen heeft gemaakt door hun eigen DNA te combineren met DNA dat reeds op Aarde te vinden was. Zij zouden volgens de Soemeriërs op deze wijze de mensen hebben geschapen. Dit godenvolk welke zij de ‘Annunaki’ noemden zou vervolgens een grote rol gespeeld hebben in de geschiedenis van de mensheid.

Sitchen maakt hierbij geregeld vergelijkingen met de geschiedenis zoals deze in de bijbel wordt beschreven. Hierbij wijst hij de lezers op opmerkelijke zaken in de bijbel en hoe ze overeenstemmen met zaken die door de Soemeriërs werden beschreven. De god uit de bijbel zou een ver-enkelvoudiging zijn van een groep goden die ook met elkaar in strijd waren.

Sitchin, de zogenaamde taalexpert die de het oude testament “beter vertaald” zou hebben, en de Sumero-mesopothanische tabletten, is geen expert volgens deze website. Het grappigste van het fenomeen vind ik dat Sitchin in een van zijn boeken schrijft dat we het oude testament lezen terwijl het vertaald is, dat een vertaling een interpretatie is, en dat je nooit uit moet gaan van interpretaties. Maar hij gaat er van uit dat wij, onwetenden, wel zijn vertaling klakkeloos aannemen!

Echter experts die dezelfde teksten ook met eigen ogen hebben kunnen zien en vertalen komen steevast tot een andere conclusie.

Apart verhaal. Zakkenvullend verhaal, want angst is de drijfveer om te kopen, kopen kopen. Katsjing! Kassa!

Dat hier iemand intrapt is ongelooflijk. Ik heb alle boeken gelezen (prima vermaak!) die mijn goede vriend, de aanhanger had. En ben shaken(, not stirred) tot op de dag van vandaag erdoor. De zogenaamde implicaties van dit zogenaamde geloof zijn ernstig.

Aanhangers van de Niburu hype geloven dat in meerdere teksten, van meerdere historische volkeren al bekend was dat planeet Niburu bestaat. En onlangs gevonden planeetje in ons sterrenstelsel maakt dit probleem natuurlijk nog levendiger voor deze toch al zo onwetende mensen. Het geloof is volgens de aanhangers dat het ” einde der tijden ” nabij is. 2012. D-day, of D-Year eigenlijk. Ja mensen> maak je maar vast van kant. (Jonestown ligt in mijn geheugen gegrift).

Verbaast je dit erg, dit fantastische verhaal en dat daar zoveel mensen instinken? Vergeet niet: zo is elke religie ooit geboren. Mensen houden gewoon meer van fantasie en wonderen dan van werkelijkheid en schoonheid. Denk aan Jezus. Gewoon een mooi mens, waar eerst een halfgod van moest worden gemaakt voordat de Romeinen hem wilden gaan aanbidden. Toen dat gebeurde groeide zijn aanhang tot de grootste wereldreligie uit. Zo zie je maar! Fantasy sells! Toen ook al.

Ik heb begrepen dat meer en meer mensen  hier in Nederland zelfs dit ” geloof ” dat op ” wetenschap gebaseerd is” aanhangen, en zich gezamelijk geld uit de zak laat kloppen. Ik ken er gelukkig nog niemand van.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s