Vacature voor erg bezig bijtje: bestuiving USA fruit

Vanwege een tekort aan honingbijen wordt de voedselproductie van bepaalde groenten en fruit bedreigd.

Hoe hard een agrariër ook werkt, en hoe nieuwe moderne technieken hem ook helpen bij voedselproductie, hij blijft afhankelijk van het weer, en van de natuur. Boeren die groenten en fruit verbouwen in de VS zijn afhankelijk van een heel klein vriendje:………….

bezigbijtje3delevensboom_6207

de bij! Voor de bestuiving rekenen boeren hun vriendjes de bijen. Die  van bloem tot bloem gaan om de nectar te drinken. En als ze wat pollen meenemen, bestuiven ze de bloemen van fruitbomen en groenten zoals paprika en tomaat.

15 tot 30% van de voedselproductie in de VS is afhankelijk van het kleine insect. 50% van de bijen die gehouden worden door imkers is verdwenen, de afgelopen 50 jaar. Dit levert de fruittelers nu al problemen, en deze problemen zijn niet te overzien in de toekomst, schrijft John Roach in een artikel voor National Geographic.

“Unless actions are taken to slow the decline of domesticated honeybees and augment their populations with wild bees, many fruits and vegetables may disappear from the food supply, said Claire Kremen, a conservation biologist at Princeton University in New Jersey.”

Dit illustreert maar weer eens hoe afhankelijk we zijn van de natuur, en hoe precair het evenwicht is. Ik wilde als kind altijd imker worden, want ik ben gek op het gezoem van die heerlijke bijen… En ik snoep graag alles met honing! hihi… Wellicht een gat in de markt om een rijdende imkerkraam te beginnen in de VS, koop ik meteen een villa voor een (bijen)prikkie!

honingbij-t7266

Advertenties

4 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s