Wortelbende?

Untitled-3

Een paar jaar geleden werkte ik een jaar betaald voor Greenpeace Nederland. Ik werkte op de Sirius, om educatie in een leuk jasje aan kinderen te geven. Actievoeren was toen al minder en minder belangrijk aan het worden voor Greenpeace. Ik denk dat het komt omdat de media ons overspoelen met nieuws, en dat een nieuw nieuwsitem mensen niet kan veranderen in hun daden.

Wil je mensen, bedrijven, en overheden echt milieubewuster laten worden, niet in hun voornemens, maar daden, dan is dit iets! Carrotmob! Wortelbende….

Brent Schulkin is een van de oprichters van aktie-organisatie Virgance uit San Francisco. Hij heeft een nieuwe manier van actievoeren: de Carrotmob. De eerste carrotmob werd georganiseerd in maart 2008.

Nu is deze bijzondere manier van actievoeren de wereld aan het veroveren. Carrotmob gaat uit van het idee dat ondernemers heel veel doen om geld te verdienen en dat consumenten daardoor een enorme macht kunnen hebben. Voorwaarde daarvoor is wel dat ze zich verenigen. Daar zorgt Carrotmob voor.

Tijdens de allereerste actie gingen Carrotmob-leden in San Francisco op bezoek bij verschillende drankenwinkels. Ze vroegen alle ondernemers hoeveel ze bereid waren in duurzaamheid te investeren, als de actievoerders zouden zorgen voor een flinke omzet. Het bedrijf dat het hoogste percentage ‘bood’, kreeg op de actiedag bezoek van een groot aantal Carrotmobbers die boodschappen kwamen doen en draaide een enorme omzet. Met de 22 procent daarvan, verving het bedrijf alle lampen door spaarlampen.
ideeDeze wortelbende is een netwerk van consumenten die producten kopen om bedrijven te belonen die de meest sociaal verantwoordelijke beslissingen maken…. (vertaald)

Inmiddels zijn er ook Carrotmob-acties in Canada, Frankrijk, Finland en Duitsland, maar nog niet in Nederland. Op de volgende sites meer informatie: Carrotmob.org en Virgance.com

Maar wat niet is kan nog komen, ik wil het voortouw nemen, en de bende gaan leiden, altijd al gangleader willen zijn. Dusse: WIE DOET ER met  me MEE aan de NEDERLANDSE WORTELBENDE??? LEAVE A COMMENT OF MAIL ME: BE_LEEF@LIVE.NL

met dank aan duurzaamnieuws voor dit leuke nieuwtje

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s