Mannen die lekker ruiken: vertrouw het niet!

051219_50772_DeodorantZoek nog even verder naar een partner als je man lekker ruikt! Want als je kinderen wil, is het niet verstandig.

Vandaag in de Volkskrant Kennis een artikel over Nijmeegs onderzoek naar mannen die onvruchtbaar waren vanwege slecht zaad. Zij werden middels een lange vragenlijst vergeleken met mannen met kinderen. Zelfde leeftijdsgroep, zelfde leefomgeving…

Wat bleek? De onvruchtbare mannen gebruiken meer cosmetica waar ftalaten inzitten: dit rotstofje waar Greenpeace al jaren tegen strijdt verandert je hormoonhuishouding. Wel zo dat mannen minder zaad produceren. Slecht nieuws dus voor vrouwen met mannen die lekker ruiken! Hebben we ze eindelijk zover dat ze ook wat aan persoonlijke verzorging doen! …

Kanttekeningen op het onderzoek van mijn kant:

* wat was er eerder, kip of ei? zijn deze mannen zowieso vrouwelijker in hun hormoonhuishouding en kiezen daarom eerder voor een metromannelijke lichaamsverzorging met deo, lekkere geurtjes, etc? Deze mannen zouden hoe dan ook minder sperma produceren.

* kiezen de vrouwen wel goed? als mannen en vrouwen allebei niet meer te ruiken zijn, vormt dit een groot gevaar voor de goede partnerkeuze. feromonen worden ook verhuld door deo gebruik. en die zorgen voor een juiste partnerkeuze op immuunsysteem. als een man een verkeerde partner heeft, waar hij niet de juiste prikkels van krijgt, produceert hij slechter sperma, gaat meer vreemd, etc. Over motten, partnerkeuze en leeftijd ruiken… klik hier.

Maar goed. Er is al eerder bij proefdieren, en in de natuur waargenomen wat het effect van ftalaten op aanmaak van sexuele hormonen heeft. En dat is niet mis… Meer weten?

Koop vandaag de volkskrant, kijk in het deel: kennis.

Over ftalalen is op internet het volgende te vinden:

*wiki

*greenpeace

*informatiecentrum

*dossier xsweaty-man

Ik zou zeggen: we gaan lekker allemaal weer stinken! Dat is toch heerlijk mensen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s