Het Groene Hart te fiets

02-07-2009 Nieuwerbrug – Overal fietsers, hier in het dorp. Bezweet, sommigen verbrand, maar lachend! Kaarten op het stuur fietst er waarlijk een colonne door dit kleine dorp. Fietsen met dit weer is een uitstekend idee. Maar allemaal tegelijk op hetzelfde idee gekomen?

Nee, het is de jaarlogo_gekvanfietsenlijkse Laura-tocht die door het Groene Hart fietst. Een vierdaagse die vanuit Alphen aan de Rijn wordt georganiseerd. Dit jaar al voor de 62e keer georganiseerd. Fietsers uit heel Nederland komen op de vierdaagse door ons bonzend Groene Hart af. Niet verwonderlijk, aangezien de omgeving hier zo mooi is.

“Elke dag vertrekken we vanaf Avifauna in Alphen,” zegt Ria Kocken, die op een bankje zit uit te puffen met haar man, en mede-fietsster Ingrid van de Laan. Zo te zien hebben ze het heel gezellig. “We doen al 3 jaar mee, het eerste jaar, 2 jaar geleden, werden we weggespoeld. Zo erg regende het, alle vier de dagen” weet Ria me te vertellen. “En toch zijn we blijven meefietsen, terwijl dat dus de eerste keer was.” Bikkels zijn het. Er kan voor verschillende afstanden gekozen worden. Ria, Ruut en Ingrid fietsen de 40 kilometer.

2009-07-02-RTV-Laura-fietsers-(3)_kleiner

Het is niet alleen natuur wat deelnemers zien. De eerste dag dit jaar werd zelfs DenHaag verkent. Dat beviel sommigen niet zo, is op de website te lezen: “veels te veel obstakels”. Een andere uitdaging is uiteraard het weer. Ook al zonnig, dit jaar misschien te zonnig. Er zijn heel wat mensen verbrand. Dus neem zonnebrand mee, is de tip van de organisatie.

Fietsend vanaf Alphen werden dit jaar de volgende richtingen gekozen: dag 1 werd er richting Leiden gefietst. Gisteren, woensdag naar Amsterdam, vandaag werd de omgeving van Utrecht verkend, en morgen, als afsluiter gaat de fietstocht richting Rotterdam. Dat belooft heel wat moois.

De meeste fietsers zijn mijn dorp al uit, en de “rust” keert weer terug. Jammer, ik voel de neiging in me opkomen om een fietsbroek aan te doen, en een “zadelpoes” op mijn fiets te knopen. “Dat heb je wel nodig,” zegt Ingrid me, “vandaag kon ik niet meer van de pijn in mijn… nou ja, edele delen zeg maar. Gelukkig kon ik een goede fietsbroek lenen en een dus een soort van schapenvelletje voor op het zadel.” Een poes voor de poes, is niet voor de poes, dus! Haha, ja, genoeg gelachen, er moet gefietst worden. Ingrid, Ria en Ruut gaan weer voor, bikkels!

Wil je ook meefietsen een volgende keer? Houd de website in de gaten van Laura, of meldt je daar nu al aan voor volgend jaar, veel fietsplezier! lauralogo

Dit artikel is geschreven door (be)LEEF! voor RTV Bodegraven. (be)LEEF! schrijft levendig over natuur, recreatie, biologie, wetenschap, en het leven in het algemeen.

Mail (be)LEEF! voor informatie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s