weekblog deel 5

De natuur is een stimulans voor de economie

Kopt BN de stem vandaag.

De aanleg van ruige natuurgebieden is juist een stimulans voor de economie en geen bedreiging. Dat stelt Peter Clijsen van GroenLinks in een open brief aan het Terneuzense college en zijn collega-raadsleden.

meer lezen>>

Stijging aantal gevallen met de Mexicaanse Griep

Overal te lezen op internet vandaag.

De verspreiding van de Mexicaanse griep lijkt de afgelopen week iets te zijn toegenomen. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bekendgemaakt.

meer lezen>>

Over consumenten die voor duurzaam gaan zijn de meningen verdeeld:

consument meer behoefte aan duurzaam

Luxe en duurzaamheid. Dat zijn de wensen van consumenten voor het komende jaar. Maar terug op het niveau van eind jaren negentig zijn we zeker nog niet. Dat blijkt uit Brand Magnetism, een continu wereldwijd onderzoek naar de magnetische kracht van merken van marketingcommunicatiebureau DDB.

meer lezen>>

Duurzame merken niet bekend bij consumenten

Er is dus nog een hoop werk te verrichten voor consumenten. Uit het Duurzaamheidkompas #2 2009, een periodiek onderzoek naar duurzaamheidsthema’s, blijkt namelijk dat Nederlanders zich wel zorgen maken, maar er weinig acties aan verbinden. Zo is bijvoorbeeld slechts vier op de tien Nederlanders in staat om een duurzaam merk te noemen. Wanneer consumenten daartoe wél in staat zijn, dan zijn het geen kledingmerken die genoemd worden, maar bedrijven als Philips en Max Havelaar.

meer lezen>>

Duurzaam zou te duur zijn

Bijna geen enkele consument is bereid meer geld neer te leggen voor biologische, ecologische of fairtradevoeding. Het marktaandeel van duurzaam geproduceerde levensmiddelen blijft daarom vrij laag, concluderen onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen.

meer lezen>>

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s