weekblog deel 6

Een LUCKY SHOT!?

Hij is bekend! De winnaar van de Wildlife Photographer of the Year wedstrijd.

Hij kon het niet geloven dat het hem gelukt was, José Luis Rogriguez, de fotograaf van deze foto. Wolven zijn erg schuw, en laten zich zelden zien. Deze actiefoto is dan ook ongelooflijk.

De schitterende plaat van een Iberische wolf,  is de beste foto van 2009. Met deze plaat wil de fotograaf aandacht vragen voor dit bedreigde dier waarvan er nog zo’n 1000 à 2000 zijn. Meer info hier.  Klik op de foto voor een vergroting.01

Voor de wereld van Morgen

031398f67ccf731a1d984ef42c336ad4Heb je een goed initiatief dat bijdraagt aan een duurzame wereld?  De ASN helpt goede initiatieven, met de Wereldprijs. De actieperiode loopt vandaag af. De initiatieven die erom strijden zijn divers, en de ideeen liegen er niet om. Van een keurmerk voor duurzame winkels tot en met organiseren van een duurzaam filmfestival door Stoere Vrouwen. Als je dit leest is de uitslag bekent!

De ASN Werelprijs gaat naar….

Lees het op>>

De nacht van de nacht 24 oktober

Kom naar de 5e Nacht van de Nacht op zaterdag 24 oktober 2009 en geniet van de pracht van een donkere nacht.

De Nacht van de Nacht vraagt aandacht voor het behoud van de donkere nacht. Tijdens activiteiten door het hele land kunt u op stap in het duister. Verhalen bij het kampvuur, op zoek naar nachtdieren, varen in het schemerdonker, of workshops nachtfotografie, er is te veel om op te noemen.

Kom genieten van onze dierbare duisternis op zaterdag 24 oktober 2009. Klik op de landkaart rechts voor een overzicht van alle activiteiten bij u in de buurt.

De Nacht van de Nacht is een initiatief van De Provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu.

meer lezen>>

Wereldwijde protestdag

Op zaterdag 24 oktober vinden in 160 landen over de hele wereld meer dan 3000 evenementen plaats. Doel hiervan is de wereldleiders aan te zetten tot actie tegen het probleem van de klimaatverandering.

meer lezen>>


Google wil ontbossing in kaart brengen

Google wil de opwarming van de aarde bestrijden door alle bossen ter wereld op te meten. Met Google Maps wordt de ontbossing in kaart gebracht.

“De enige manier om ontbossing efficient te meten, is vanuit de ruimte,” aldus Jose Achache, de directeur van het project. Daarom werken ook NASA en andere ruimtevaartagentschappen mee aan het project.

De kosten voor het project zijn minimaal, omdat een groot deel van de benodigde data al is verzameld voor andere doeleinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s