h1n1: the moneymaker

dagboek 30-10-2009

Mijn eerste reactie op de mondkapjes, de hysterie en de angst over een pandemie, “varkensgriep” toen nog geheten, was:

“wat een onzin!”

U kunt het zich waarschijnlijk nog wel herinneren…. Anders: lees zelf mijn blogs (of herlees).

Het is natuurlijk zo klaar als een klontje: geen enkel virus kan de mensheid uitroeien. Niet 1. Waarom niet? Omdat het virus er niet bij gebaat is zijn eigen gastheer om zeep te helpen. Zo simpel is het.

Goed. Wat is dan de motivatie van regeringen, en massahysterie-makende virologen en epidemiologen dan geweest?

My guess is as good as yours:

5a83a3e8-0890-41c8-a2a1-943074b114e1_abosterhaus123 THA MONEY!

En ja idd… het is dan eindelijk duidelijk. In ieder geval heeft de “griepsdeskundige en onheilsspeller” Ab Oosterhuis de Jackpot:

zijn aandelen in de griepsvaccinfabrikant viroclinics zijn miljarden waard…

Of dit artikel van Elsevier:

Minister Ab Klink (CDA) van Volksgezondheid moet een aantal kritische vragen van de Kamer beantwoorden over de rol van viroloog Ab Osterhaus in de aanschaf van 34 miljoen griepvaccins. Volgens een aantal partijen heeft de viroloog te nauwe banden met de farmaceutische industrie.

meer lezen>>KLIK filmpje zien (ANP) KLIK HIER>

Dat zei ik al he? Angst: daar kan je geld mee verdienen. 😦

IN MIJN ARM GEEN SPUIT!

Noem me gek, maar ik laat me niet gek maken!

😉 Groetje,

Mrieke

Advertenties

4 comments

 1. Je hebt volkomen gelijk met je argwaan tegen ” de waan van de dag” maar het verbaast mij dan meteen dat je wel klakkeloos alle bangmakerij wat betreft het klimaat voor zoete koek slikt. Ook dat is bangmakerij om vooral veel geld te kunnen verdienen. Het klimaat verandert, dat staat vast en is niet nieuw. “Externe” factoren zoals zonne activiteit en meteoriet inslagen en interne factoren zoals aardactivieit zijn niet te beinvloeden. Biotische invloeden op de mate van verandering “zouden” we kunnen aanwenden om de verandering meer of minder snel te doen plaatsvinden. Als we al zouden weten hoe en wat voor invloed het leven op aarde heeft op het klimaat dan nog zijn dat zulke gigantische processen dat wij absoluut niet in staat zijn om daar ook maar wat aan te doen. Dat er een broeikaseffect werkelijk is is nog maar de vraag, maar het eventuele bestaan daarvan kan vwel veel verklaren, dus we gaan lopen roepen dat het bestaat en er zijn heel wat mensen die hier heel veel geld aan verdienen. Neem de handel in CO2 rechten… hoe verzin je het… Op de keper beschouwd zou het ook maar zo kunnen zijn dat CO2 helemaal niet zo veel invloed op het klimaat heeft. Er zijn andere gassen die veel “erger” zijn, maar daar kunnen we niet aan verdienen.. die kosten ons zelfs geld. (Methaan bijvoorbeeld, methaan reductie bereik je door minder en ander voer aan koeien te geven en/of de veestapel reduceren.. zit niemand op te wachten) Snelle reductie van CO2 mbv gesteentes, kost weinig, heel groot effect, hoor je niets van want je CO2 rechten zijn op slag waardeloos.
  De klimaat verandering veroorzaakt droogte? De Sahel is al jaren aan het vernatten, hoor je niemand over, is toch een woestijngebied…

  Het is allemaal zo complex (ik weet het ook niet hoor) dat je toch heel erg kritisch moet zijn op beweringen van mensen en vooral bedrijven. Ons wordt al jaren een loer gedraaid (we worden voor de gek gehouden) wat betreft energiezuinigheid. (hybride auto’s blijken opeens niet zo zuinig te zijn als je het aanpakt zoals in de Prius) (belangen in de accu industrie) Led lampen bestonden 10 jaar geleden al en zijn steeds tegengewerkt. Teveel belangen in spaarlampen.. en de energiebedrijven zitten helemaal niet te wachten op energiezuinige lampen = minder verdienste = minder centrales = overcapaciteit op het net = een hoop ellende. Nu krijg je een hetze tegen goedkope leds.. die zijn niet ondeugedelijk maar missen wat, wat ook bij TL lampen zo is, maar daar is het onder controle. Het probleem ligt daarbij dat de huidige energiemeters die lampen soms niet “zien” en dus niet meten en dus geen geld opbrengen. En dat is… maar de consument snapt daar niets van en het is ook nauwelijks uit te leggen, dus ze zijn “ondeugdelijk” en veroorzaken storingen.. no way…

  Dus, tja… Dat geld tekentje tussen de oren is nog de belangrijkste drijfveer voor alles wat in onze maatschappij plaatsvind, niet allen met schrikbeelden van ziektes, helaas.

  met vriendelijke groeten

  Martin Stevens

 2. Deze film is natuurlijk heel aardig, maar er zit een essentieel verkeerd uitgangspunt achter en dat gaat er van uit dat onze huidige maatschappij vorm de enig juiste is. Gebaseerd op een wereldwijd pyramidespel waar wij, de bevolking de onderkant vormt die de top van rijkdom voorziet. En waar het met een zekere regelmaat verkeerd gaat zoals in ieder pyramide spel, ook wel recessie genoemd. In vroeger tijden had men daar andere methodes voor, nu noemen we het dus recessie.

  De oplossing (als je het een oplossing kunt noemen) is dat je een ander economisch model moet omarmen. De economie van het genoeg. Waar respect voor alles wat leeft de voorrang heeft boven eigenbelang en zelfverrijking.
  Het grote probleem daarbij is dat je je moeilijker kunt opwerken via de rug van anderen. Je kunt ook niet extreem rijk meer worden (of het idee nastreven idioot rijk te worden) Je geeft eklkaar het recht van leven en ook al het andere wat leeft en dus ook de aarde.

  De vraag is niet OF het klimaat veranderd, dat doet ie, maar in welke richting. En daar moet je op anticiperen zonder dat je daar “voordeel” van hebt. Want de drang tot zelfverrijking moet uitgebannen worden. DAN kun je pas zelf je lot enigszins in handen krijgen. Het is dus inderdaad de eerste kolom en dan wel wat doen. Maar dan anders dan wat hij beweert. Echte investeringen in een leefbare wereld, zuinig omgaan met grondstoffen, zuinig omgaan met energie (de ledlamp :-)) Geen reusachtige voedseldroppingen in verloren gebieden maar de mensen daar de kans geven elders een bestaan op te bouwen, solariditeit dus, geen vals voedselconcurrentie, geen monopolie op ons voedsel zoals Monsanto nu heeft wereldwijd, dan merken we vanzelf waar het met het klimaat naar toe gaat. Er zijn mogelijke scenario’s van zeespiegelstijging, maar ook van een ijstijd (doorbreken van dat zoetwatermeer op de noordpool) tussen nu en 20.000 jaar barst yellowstone, een van de grootste caldera’s op aarde uit, gegarandeerd een ijstijd! Of het Noordereiland van Nieuw Zeeland gaat de lucht in (een nog grotere caldera) Ook in de nabije toekomst mogelijk. Vergeet niet dat vrijwel al het leven op aarde al minimaal twee keer vrijwel uitgestorven is geweest.. en weer teruggekomen. Dat gebeurt echt nog wel een (paar) keer. Als je denkt dat je daar als mensheid ECHT iets aan kunt doen dan heb je het heel hoog in je bol. Je moet er dus voor zorgen dat je de calamiteiten kunt weerstaan en wellicht helpt dit dan ook vertragend op een paar randverschijnselen waar we hoogstwaarschijnlijk zelf de oorzaak van zijn.

  Maar om me nou op te laten naaien door mensen die alleen maar dollartekens in de ogen of in de handen hebben..dat gaat me echt te ver. Maar ja, wie ben ik…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s