weekblog deel 7

Deze week heeft GebioBlogeerd de leukste sites met uitjes op een rijtje gezet. Er zijn 3 regio’s in midden nederland aangemaakt, volgende week komen sites voor noordelijk en zuidelijk nederland aan bod.

groene hart:

groenehartHet Groene Hart is een uniek groen gebied midden in de Randstad. Vanuit hartje Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam ben je in 15 minuten fietsen al midden in het groen. Het Groene Hart vormt een mooi contrast met de drukte van de steden en is het grootste Nationale Landschap van Nederland. Het gebied reikt van het IJsselmeer tot de rivier de Merwede. Van Den Haag tot voorbij Vianen. Het Groene Hart is niet alleen groter dan je denkt, maar ook diverser. Het landschap bestaat uit uitgestrekte weiden, veengebieden, grote plassen, meren, meanderende rivieren, historische stadjes, forten en boerderijen. Dit maakt het Groene Hart geschikt voor uiteenlopende activiteiten. Je kunt er heerlijk fietsen, varen of wandelen. En je koopt er biologische eieren direct van de boer. In onze vele restaurants eet je de streekproducten vers van het land. Je kunt slapen in een hooiberg of genieten van een koud biertje aan de waterkant. In de lente dansen de koeien in de wei en in de winter kun je bij Kinderdijk schaatsen in een 17de eeuws schilderij. En je kunt het hele jaar genieten van Hollandse luchten. Klik op de foto voor de site Het Groene Hart.

noord holland:

noordhollandEr op uit in Noordholland? Alles is te vinden op de natuurwegwijzer van deze Provincie.

http://www.natuurwegwijzer.nl/ wijst je de weg.

Zoeken op activiteit, omgeving, en andere kenmerken is mogelijk: er rolt vanezelf een lijstje met toekomstige activiteiten uit op jouw eisen toegespitst. Handig!

klik op de foto


arnhem en de veluwe:

veluweEvenementen, uitjes en tochten netjes in kaart gebracht in de agenda van Veluwepromotie. Dit weekend is er nog de mogelijkheid mee te lopen met een sprookjestocht!

 

klik op de foto

 

Ken je goede sites met agenda voor uitjes in de natuur voor Noord of Zuid Nederland? Neem dan aub contact op met ons:

be_leef@live.nl

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s