digitrainer Thieme Meulenhof NOT nominatie

Unieke examentrainer bereidt VMBO-leerlingen voor op digitaal examen
Digi-Trainer genomineerd voor prestigieuze NOT Innovatieprijs

 

De nieuwe online examentrainer Digi-Trainer van ThiemeMeulenhoff is genomineerd voor de NOT Innovatieprijs 2011. Deze prestigieuze prijs wordt eens in de twee jaar door de Stichting NOT uitgereikt aan innovatieve  leermiddelen die het leer- en onderwijsproces zichtbaar verbeteren. Digi-Trainer doet dit door de slagingskansen van vmbo-leerlingen te verhogen door hen individueel voor te bereiden op het nieuwe, verplichte digitale examen.

 

Digi-Trainer is door een vakjury uit 54 inzendingen gekozen als een van de zes producten of diensten die zowel vernieuwend als praktisch zijn binnen het onderwijs. De jury heeft daarbij vooral gelet op de toepasbaarheid van de gepresenteerde vernieuwingen.  De NOT Innovatieprijs wordt dinsdag 25 januari 2011 uitgereikt in de Jaarbeurs in Utrecht.

Oefenen in een echte digitale examenomgeving

Digi-Trainer is ontwikkeld door ThiemeMeulenhoff, in samenwerking met het Cito en de makers van de bekende Examenbundel. Leerlingen trainen in hun eigen tempo op een gestructureerde manier individueel hun kennis en vaardigheden. Dit gebeurt in een omgeving die lijkt op het echte digitale examen, zodat leerlingen vertrouwd raken met de omgeving. Leerlingen zijn hierdoor direct in staat om van start te gaan met de examens, zonder aan de examenomgeving te hoeven wennen.

Docenten kunnen binnen de training desgewenst ondersteuning bieden. Ze hebben inzage in de voortgang van iedere leerling en kunnen tijdig bijsturen. Dit kan klassikaal of individueel. Digi-Trainer is beschikbaar voor het digitale vmbo- b en k examen Nederlands, Engels, biologie, wiskunde, economie en NaSk1.

 

NOT Innovatieprijs

De NOT-Innovatieprijs is in 2007 in het leven geroepen door Stichting NOT om onderwijsinnovaties te stimuleren en een bredere bekendheid te geven. Daarnaast geeft deze prijs waardering voor het innovatieve werk. Onder alle inzendingen heeft een vakjury drie deelnemers genomineerd per categorie; de categorie ‘ Leermiddelen en methodes’ en de categorie ‘Innovatieve toepassing van facilitaire producten, inrichting of diensten ten behoeve van het onderwijs’. De publieksjury, bestaande uit de voorzitters van de SBL, de PO, VO en MBO Raad, kiest per categorie één winnaar op basis van originaliteit en innovatie.

 

De NOT Innovatieprijs wordt uitgereikt tijdens de opening van de komende Nederlandse Onderwijstentoonstelling (NOT) op dinsdag 25 januari 2011 om 9.30 uur in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens de NOT (van 25 t/m 29 januari 2011 van 9.30 tot 17 uur) wordt Digi-Trainer gepresenteerd in de Innovatiestand van de NOT en – uiteraard – op de stand van ThiemeMeulenhoff.

 

Meer informatie over Digi-Trainer vindt u op www.digi-trainer-online.nl. Meer informatie over de NOT en de NOT Innovatieprijs vindt u op www.not-online.nl.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s