oproep: Milieudienst Midden-Holland zoekt experts en excursieleiders

Milieudienst Midden-Holland zoekt experts en excursieleiders

Het onderwijsprogramma Scholen voor duurzaamheid brengt scholen uit het voortgezet onderwijs, bedrijven en overheden bij elkaar. Dit gebeurt onder andere in het project “Gouwe Wiericke schetst haar toekomst voor 2040” in opdracht van de provincie Zuid-Holland. De inbreng van experts en excursieleiders heeft een cruciale rol binnen het project.

Daarom zoekt de afdeling Milieueducatie van de Milieudienst Midden-Holland vrijwillige excursieleiders op maandagmiddag 15 februari 2010 in het gebied Gouwe Wiericke en experts in de klas op woensdag 17 februari 2010 op het Driestar college te Gouda (tegen reiskosten vergoeding).

Uw rol als excursieleider:
Excursieleider laat leerlingen kennismaken met het gebied Gouwe Wiericke vanuit het thema landbouw, natuur of recreatie. In de excursie geeft de excursieleider tevens zijn eigen visie op de gevolgen van klimaatverandering en hoe hier op te anticiperen.

Uw rol als expert:
De expert beantwoordt vragen van de leerlingen die voortkomen uit hun onderzoek naar een klimaatbestendig Gouwe Wiericke. Dit kan bijvoorbeeld vanuit de vakgebieden: ruimtelijke ontwikkeling, bodem(daling), hydrologie, landbouw, recreatie of natuur.

Gouwe Wiericke is het landelijke gebied tussen de Gouwe en de Wiericke. Leerlingen van de middenbouw van het voortgezet onderwijs onderzoeken daar de gevolgen van klimaatverandering en krijgen de opdracht mee om voor zowel de agrarische sector, de recreatie als de natuur een goed plan van aanpak te schrijven om klimaatadaptatie mogelijk te maken.

Geïnteresseerden kunnen tot 1 december 2009 contact opnemen met Rudy Klaassen tel.: 0182-545799 of email: rklaassen@ismh.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s