Gratis uitbreiden kennis en garderobe!

Op 11 november 2010, de Dag van de Duurzaamheid, wordt in ‘t Griftsteede (in het Griftpark Utrecht) een kledingruilparty georganiseerd voor man en vrouw, tezamen met lezingen, workshops en demo’s over Cradle 2 Cradle, Duurzame mode en Recycling(kunst)objecten.

De organisatie is in handen van Stichting Dalihaja (Linda Veenman), welke samen met En-Fer Atelier (Stefan Lehner), Refinity (Fioen van Balgooi) en vrijwilligers deze middag en avond mogelijk maakt.

Recycling kunstenaar Stefan Lehner zal zijn werk tonen en demonstraties geven over het hergebruiken van verpakkingsmateriaal zoals PET flessen tot (kunst)objecten. Eco-effective fashion consultant Fioen van Balgooi zal een lezing geven over duurzame mogelijkheden in de mode-industrie en Cradle2Cradle.

Ook wordt er een Carrotmob – een omgekeerde boycot – gelopen. Met een grote groep consumenten wordt inkopen gedaan bij die winkelier die belooft het grootste deel van de extra omzet aan duurzame verbeteringen voor zijn winkel te besteden. De suggestie voor zo’n verbetering: elke winkel een Tassenbol om de vloedgolf aan plastic tasjes in te dammen.

De activiteiten starten om 15.00 uur en zullen doorlopen tot ongeveer 21.00 uur. De lezingen en workshops beginnen om 17.30 uur.

Tegen geringe vergoeding is er lichte biologische catering aanwezig.

Wil je meedoen met het kledingruilen, dan dien je zelf kleding mee te nemen welke je niet meer draagt (maar die nog wel in goede staat is).

Locatie: ’t Grifsteede, Van Swindenstraat 129

(noordkant van het Griftpark)

Meer informatie op

www.dalihaja.com en www.dagvandeduurzaamheid.nl/activiteiten (Utrecht) en op Facebook

#########

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s