gezocht: Coach voor ‘Rank a School’

Wil jij anderen iets bijbrengen over jouw passie: duurzaamheid? Meld je dan nu aan als coach bij Rank a School. Dit project van http://www.njr.nl/ gaat in januari lopen. En ze zijn nog naarstig op zoek naar coaches. Hierbij de oproep:

Rank a School
Tijdens dit project onderzoeken middelbare scholieren hoe duurzaam hun eigen school is. Vragen als ‘zijn de saucijzenbroodjes in de kantine van biologisch vlees? en ‘wordt er op gerecycled papier geprint?’ worden gecheckt door de leerlingen. Na deze eerste ranking krijgt de school de kans zichzelf te verbeteren. Na een aantal maanden ranken de leerlingen hun school nogmaals. Hoe zit het dan met de duurzame bedrijfsvoering? Rank a School slaat twee vliegen in één klap: middelbare scholieren gaan met duurzame ontwikkeling aan de slag en leren dat hun keuzes ertoe doen, én scholen worden aangespoord duurzamere bedrijfsvoering te voeren.

Wat doe je als coach?
Als coach ben jij de vraagbaak voor de middelbare scholieren. Vragen zij zich af of ze wel zomaar bij de directeur kunnen aankloppen? Dan spoor jij ze aan dat vooral te doen. Snappen zij niet waarom de schoolkantine biologische appels zou moeten verkopen in plaats van de bespoten variant? Dan leg jij ze het verschil uit. Als kick-off van Rank a School is het de bedoeling dat je jouw rankers één keer op hun school ontmoet. Aanwezig zijn tijdens  alle rondes van de leerlingen door de school hoeft echter niet. Als coach help je dus waar nodig, voornamelijk vanuit huis. Dit scheelt je een hoop tijd, en toch lever je een belangrijke bijdrage aan de kennis van de leerlingen.
Rank a School loopt tot halverwege 2012. Je kunt je dus lange tijd inzetten als coach. Maar ook als je maar een paar maanden tijd hebt om vragen van leerlingen te beantwoorden, ben je van harte welkom.

Wat krijg jij ervoor terug?
Het coachen van de leerlingen doe je vrijwillig. Maar omdat we het zo waarderen dat jij je in wilt zetten om anderen iets bij te brengen over duurzaamheid, krijg je van ons een leuke vrijwilligersvergoeding voor elk schoolteam van rankers dat jij coacht.
Daarnaast ben je betrokken bij NJR waar workshops, trainingen en evenementen worden georganiseerd waarvoor jij zeker wordt uitgenodigd. Zo kan je jezelf verder ontwikkelen en leer je een hoop nieuwe mensen kennen.

Interesse of meer info?
Weet jij al zeker dat je coach wilt worden? Stuur dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval voor 15 januari, een motivatiebrief en cv naar Bram Muller (brammuller@njr.nl). Wil je nog wat meer informatie? Stuur dan een mailtje of bel met 030-2303575.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s