niet gelijkwaardig in USA

dagboek 12 januari 2011

Gisteren zag ik in de aflevering van “little people, big world” zoon Zachery in het ziekenhuis ligt vanwege een levensbedreigende situatie. Matt (zijn vader) vertelt tussen neus en lippen door dat ze niet verzekerd zijn voor zorg. Het hele gezin is NIET verzekerd. Hij vertelt dat kleine mensen in de USA niet verzekerd kunnen worden voor gezondheidszorg, want ze hebben een “pre existing condition”. Even weer met de neus op de feiten gedrukt:

In Amerika ben je niet gelijkwaardig. Daar is de zorg voor de rijken en gezonden. Daar wordt niet gedeeld. En daar kan je keihard op je bek gaan als je niet gemiddeld en normaal bent. Niemand die je opraapt.

Vreselijk, wantstaltelijk en ongelooflijk onmenselijk.

Verzekeringen zijn er voor om iedereen dezelfde lasten te laten dragen. Iedereen betaalt evenveel, zodat iedereen in aanmerking kan komen voor goede zorg als je het nodig hebt. Dat Matt en Amy zo zijn geboren kunnen ze niets aan doen. Dat ze leven is geweldig. Dat ze een gezin stichten, een productief leven leiden, carrières hebben en succesvol zijn maakt blijkbaar niet uit. Ze worden hoe dan ook gediscrimineerd: ze zijn nu eenmaal zo geboren. Ze komen niet in aanmerking voor iets wat wij in Nederland vanzelfsprekend vinden: “goede gezondheidszorg voor iedereen”. NOG WEL!

Ons kabinet kleedt de zorg, het onderwijs, cultuur, en onze menselijkheid uit.

lees dit eens>

of dit>

We zijn als Nederland hard op weg richting deze vreselijke onmenselijke toestand als in Amerika normaal is. Ik hoop dat dit kabinet snel valt. KEIHARD.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s