de kracht van vernieuwing

De natuur begint elke dag opnieuw. Het ene organisme gaat dood, het andere wordt geboren. De winter komt, en alles lijkt dood. Tot de lente vanzelf weer begint, en de knoppen aan de bomen komen.

Alles verandert. Gaat over in iets nieuws, of sterft.

Als je niet mee kan veranderen, ben je er geweest.

De natuur heeft dat begrepen. Alle levende organismen bevatten DNA, de code die in elke cel wordt afgelezen om de cel mee te maken. Miljoenen cellen samen zijn een organisme. Als dit DNA altijd hetzelfde zou blijven, zou een soort uitsterven. Het DNA bevat foutjes, mutaties. En die maken een nieuwe code. En soms is die code juist in veranderlijke omstandigheden precies de juiste.

Tijdens je leven kan je ook veranderen, je gedrag, je houding, je normen en je waarden. De samenleving verandert, technologie verandert, en daarmee ook het leven. Als je niet mee verandert, en vast blijft houden aan oude gewoonten en ideeën houdt je op te bestaan.

De natuur heeft het begrepen, nu het onderwijs nog.

Onlangs las ik dit:

Minister Van Bijsterveldt van Onderwijs is niet van plan om basisscholen te verplichten leerlingen vanaf groep 1 te confronteren met de evolutietheorie.

Hoe dom! Die van Bijesterveldt heeft er totaal niets van begrepen!

Hadden we nog maar Plasterk, onderwijsminister, en bioloog! En iemand die het wel begrepen heeft. Meer lezen hierover kan op god.voor.dommen. Maar misschien mag Homer Simpson de evolutieLEER wel uitleggen van mevr. van Bijleveld….

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s