Occupy

“Verandering!” schreeuwt de actie uit. En deze oproep wordt wereldwijd beantwoord door nieuwe acties. Ik heb het over Occupy Wallstreet, dat nu navolging krijgt in Amsterdam, Den Haag en Eindhoven. En dat zijn nog maar de Nederlandse steden waar er tentenkampjes uit de grond ploppen. Over de hele wereld staan er op belangrijke plekken, centraal in steden tenten en demonstreren er mensen. Er is geen leiding, en er is geen doel.

Althans, er is geen duidelijke eis! Maar een doel is er wel zeker. Het doel is de wereld te veranderen van een corrupt kapitalistisch systeem waarin de armen arm blijven, en de allerrijksten rijker naar een systeem waar we trots op kunnen zijn. De rijken moeten gaan betalen! En vooral: de banken zelf moeten gaan betalen.

Wat voor wereld is dit, waarin iedereen en alles belasting betaalt, maar de banken niet? Wat voor wereld is dit, waar overal ter wereld de rijken juist procentueel het minst belasting betalen? Terwijl ze genoeg, meer dan genoeg, of zelfs heeel veel meer dan genoeg hebben. Waar mensen sterven van de honger, en er een vreselijk groot klimaatprobleem is.

Deze wereld willen de actievoerders niet meer. 99% van de bevolking, waar jij hoogstwaarschijnlijk zelf ook toe behoort, lijdt onder de onderdrukking van de macht van geld. En die 1% is het in sommige gevallen zelfs eens met een belastingverhoging.

Een manier om de wereld voorgoed te veranderen is deze petitie te tekenen, daarvoor hoef jij niet eens in een tentje te gaan koudelijden in Amsterdam of Londen.

http://robinhoodtax.nl/

Lees, luister en kijk naar het filmpje, en alsjeblieft: onderteken de petitie!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s