help de bij

Bijen hebben het zwaar. Gedomesticeerde bijen vanwege de pesticiden, en afname van bloeiende planten, de wilde bij vanwege te weinig plekken om te huizen. Over dat eerste probleem heeft GeBIOblogeerd al voldoende geblogt, maar over het tweede nog niet.

Je tuin, balkon, voortuintje, park in de buurt, dakterras is gemakkelijk om te toveren tot een bijenparadijsje. Wat je ervoor nodig hebt:

een aantal dakpannen, wat hout, een boor, wat stro, een beetje klei, en tadaa: een bijenhotel is verrezen!

Een plek waar wilde bijen zouden kunnen overwinteren en vertoeven ziet er namelijk ongeveer zo uit als wat omgevallen bomen aan een oever. Wat riet, wat modder, wat hout. Daarin kruipen deze ijverige insecten en bouwen daar een paradijselijke woning van voor zichzelf. Wat kan jij doen om ze dat te geven?

Zelf bouwen van bijenhotels is een optie, heb je twee rechterhanden ga dan naar deze site: ecohuis.antwerpen.be of deze: http://www.jaarvandebij.nl/jaar-van-de-bij/acties/bijenhotels-bouwen.html en bekijk dit filmpje van VroegeVogels.

Maar kant en klaar bestellen kan ook: www.vivara.nl

meer inspiratie en andere bijenhotels bewonderen kan op: http://www.bijenhotels.nl/ Als je klaar bent met JOUW hotel, plaats je foto dan ook op bijenhotels voor andere geïnteresseerden!

enne: zorg dat het nieuws rondzoemt… bzzzzzzzz help de bij!

Meer tips en informatie over de bij is te vinden op: http://www.tuinenbalkon.nl/vijf-tips-waarmee-ook-jij-het-jaar-van-de-bijen-kan-steunen

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s