Coöperatief Consumeren

1809901Overgenomen van Buy Nothing New:

Ken je de ervaring dat je in je kast iets ontdekt wat je totaal was vergeten? Dat is niet uitzonderlijk, want we hebben allemaal veel spullen. De één meer dan de ander, maar bijna iedereen heeft meer goederen dan hij of zij dagelijks gebruikt. Kijk maar eens naar wat men zoal op zolders, in kasten en in kelders  heeft liggen.

Als dat bij jou ook zo is, doe dan mee aan het opnieuw ontdekken wat je al hebt in de Buy Nothing New-Maand, voor de tweede keer in oktober 2013. Een actie die bewustwording stimuleert over alles dat we allemaal reeds bezitten en iedereen oproept een maand lang geen nieuwe spullen te kopen..  en te genieten van wat we al hebben.

Wat daar bij hoort, is ontdekken dat je ineens geld overhoudt om leuke dingen te doen. Buy Nothing New gaat namelijk helemaal niet over geen geld meer uitgeven. Wel anders. Hoe blij word je vaak van een avond naar de film, een massage, sparen voor die parachute-sprong, of simpelweg een etentje met vrienden?

En wat zo leuk is; Iets dat we wel hebben maar niet gebruiken, kan worden weggegeven, uitgeleend, 2e hands verkocht , verhuurd of geruild tegen iets waarvan we weer vrolijk van worden. Dat kan ook geld zijn. Van sommige spullen weten we niet eens waar het voor dient of waar het vandaan komt. Tijdens de Buy Nothing New-Challengein oktober kun daar eens bij stil staan.  Zo herontdekken we  een maand lang alles dat we al hebben en dat is best heel bijzonder.

We hopen dat de site er een bron van ideeën & inspiratie voor is!

Cooperatief Consumeren

meer weten? Kijk op http://www.buynothingnew.nl/

Nu er zoveel mensen zijn, kunnen we voor het eerst in de evolutie zo gemakkelijk delen. Waarbij delen soms zelfs vermenigvuldigen is. Zoals op Facebook: als ik mijn foto deel met jou, heb ik het zien van de foto verdubbeld. Maar ook het gebruik van mijn auto kan op deze manier gedeeld worden: als ik hem met jou deel, wordt hij twee keer gebruikt. En ik heb hem niet gemist. Hij is niet door de helft gezaagd, sterker nog, ik kan beter uit de kosten omdat ik er geld voor krijg, of toegang tot een andere (grotere) auto van weer iemand anders.

Zo rouleren mijn gelezen boeken al een tijdje omdat ik ze weggeef en weer andere krijg. Ik houd niet van een ereader, maar wil liever geen stoffige boeken in mijn kast bewaren tot ik ze een tweede keer lees…

Over autodelen hier meer: http://www.deelauto.nl/

Over delen van boeken: http://www.bookcrossing.nl/ en http://www.ruilboek.nl/

Delen is het nieuwe hebben.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s