De Uitdaging: alles op een rijtje

Hieronder een lijst met sites, apps, facebookpagina’s, etc die kunnen helpen bij het zoeken naar en delen van diensten en dingen:

bg1Gave Dingen Doen: hier staan leuke ervaringen, workshops en andere to do dingen gratis aangeboden op het web

23-SpullenDelen-255x143

Spullenlenen.nl  Je spullen zoals gereedschap uitlenen, en andere dingen uitlenen en andere spullen die je niet hebt lenen van mensen uit de buurt. Grote gemeenschap, gemakkelijk inschrijven, spullen plaatsen was wel lastig.

chain1-255x85Feel the Joy: maak je eigen giftchain: je geeft iets weg, dat wil iemand anders hebben: die geeft weer iets weg, en z0voorts… Nog aan het denken wat ik wil weggeven, ik denk aan een kinderfotografie, of misschien een belevingstocht voor een kinderfeestje.

15240

Swoppa! : hier kan je diensten en dingen ruilen met anderen. Werkt beetje omslachtig, ik gebruik liever de Facebookgroep: Ik geefweg.

ruilen-logo

Dat is nog eens lekker struinen! En ook Ruilen.nl werkt wat mij betreft makkelijker. En bovendien zijn daar meer mensen aangesloten. Ruilen.nl: Geld is Overbodig is hun slogan. En dat geeft een mens moed!

l5tyuy61d0z2ut82nvlkToogethr: De autorit-deel app voor op je mobiel of via internet: ik rijd toch elke dag naar Leiden, iemand op Toogethr kan dat zien, en vraagt zich af of hij of zij een stukje of helemaal mee kan rijden. De kosten van de dienst betaalt de lifter, ik kan ook kosten vragen. En geregeld!

h6aawp13id0eab36kwly

Peerby is DE plek om gereedschap en andere zaken te lenen van je eigen buren. Deze dienst werkt super goed, want je krijgt mailtjes van je buren als ze iets zoeken wat jij wellicht hebt, de app onthoudt dat en antwoord (bijvoorbeeld: heb ik niet) en dan word je in het vervolg daar niet meer, of juist wel voor gevraagd. Ook kan je door een aantal voorbeelden heenklikken, en je hebt direct een lijstje met items die mensen kunnen zien waarbij duidelijk is wat je wel EN wat je niet te leen hebt. Erg fijn!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s