Open de wereld

Jacob Barnett is een tiener met autisme die zich ongelooflijk goed kan uitdrukken. Met dank aan zijn ouders en begeleiders heeft hij contact met de wereld kunnen krijgen. En nu is duidelijk te zien wat er zich in zijn hoofd afspeelde voordat dit het geval was. Hij was bezig met natuurkunde en wiskunde. En hij ontdekte op jonge leeftijd al “fouten” in de theorieën van natuurkundigen die hem voorgingen.

Op 14 jarige leeftijd is Jacob een natuurkundige waar men rekening mee moet gaan houden. Hij heeft de kracht van jeugd, en het vermogen van een ongelooflijk stel hersenen. En gelukkig de steun van zijn ouders.

Hopelijk volgen meer briljante kinderen zijn weg. Hij vertelt in onderstaand filmpje over de kracht van je niets aan laten leren wat je niet gelooft of nodig hebt.

Juan Enriquez vertelt over de mogelijkheid dat deze “autistische” kinderen, en die met ADHD wellicht juist slimmer en briljanter zijn dan de “norm” omdat zij een nieuwe soort mens vertegenwoordigen. Bekijk zijn praatje op TED! Echt de moeite waard.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s