Tuinieren 2.0

Termen als Guerilla Gardening, Stadstuinieren en Permatuinieren zijn namen voor nieuwe manieren van tuinieren, waar in het begin mijn oren van flapperden. Ooit begonnen als Guerilla Gardener, leg ik nu tuinen aan, en geef advies over hoe je kan tuinieren op een balkon. Bij de Speeldernis leerde ik hoe je tuinen voor kinderen kan aanleggen. Al die  contacten en kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, wil ik hier met jullie delen.

Guerilla Gardening en Stadstuinieren

tuinidee guerilla gardening

Het in gebruik nemen van een stuk land in een stad of dorp waar de komende jaren niets mee wordt gedaan is het ultieme doel van een Guerilla Gardener. Een guerilla gardener kan dat doen door eikels te verzamelen onder eiken en die ergens anders uit te strooien, maar een ultieme gardener maakt het mogelijk dat een stad compleet verandert. Zie dit filmpje van Auke Bakker bij “Aanpakkers”.

Permatuinieren

tuinidee permacultuur poster beeldenOp een creatieve manier tuinieren, op een manier die voor de omgeving gezond is, en voor de mens van nut. Het creatieve zit hem er in dat de nieuwste technologische en wetenschappelijke vernuftigheden worden ingezet voor een zo hoog mogelijke opbrengst. Permacultuur maakt gebruik van verwarming door middel van gebruik te maken van de warmte die vrij komt bij het vergistingsproces waarbij compost wordt gemaakt. Om maar een voorbeeld te noemen. Permacultuur maakt gebruik van gerecyclede materialen, technologie, en slimme architectuur.

Omdat de beweging waarin permacultuur wordt gepromoot er van overtuigd is dat de wereld wordt veranderd als een kritieke massa van 10% van de wereldbevolking aan het tuinieren gaat slaan, is eigenlijk bij deze beweging ook sprake van een revolutie-achtig karakter. Daar houden wij van bij (be)LEEF! !!!

Een aantal voorbeelden

Hieronder ter inspiratie wat klusideeën voor een tuin op maat voor iedereen. Ook aan de keuken, het balkon en de vensterbank is gedacht. Als je iets van je gading ziet, mail ons, wij maken alles op maat voor ieders tuin of balkon! be_leef@live.nl Alle materialen die we gebruiken zijn gerecycled, of aangeleverd door u zelf.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s