Aspergia

Toen Aspergia werd geboren in het hoofd van Annie Lundbom, was er nog geen toevluchtsoord voor mensen zoals wij. Wij waren als het ware altijd op de vlucht. Op de vlucht van prikkels, impulsen, mensen, indrukken, drukte, verwachtingen, sociale prikkels.

image

De vlucht

De vlucht ging niet altijd vlekkeloos, en velen van ons in Aspergia hebben vele obstakels overwonnen om te kunnen overleven. We zoeken naar die plek, naar Aspergia. Waar we kunnen zijn wie we zijn. Waar we alleen kunnen zijn. Of met dieren, maar in ieder geval in de natuur. Waar we water, rust, bomen, zand, blote voeten, zon, regen, stilte, geborgenheid kunnen ervaren.
image

Daar gaan we heen, als we uitgevlucht zijn.

Varkens en rust
image

Aspergia is inmiddels een bestaande plek. Hier in Hoenderloo. We hebb
en een hectare grond met bos. We houden hier varkens, eenden, en hebben een gigantische permatuin. Met fruitbomen, notenbomen, kastanjes, vlier, etc. We hebben hier plek voor alle mensen die in Aspergia thuis willen komen. Jong en oud komt hier op bezoek, of heeft hier een vaste plek. (bijvoorbeeld een caravan). We werken zonder tussenkomst van geld. We werken met waardebepaling achteraf. We bieden een gratis plek, waar je gebruik van kan maken zoals je wil en met ons overlegd. Het enige wat we verwachten van je is dat je geniet, tot rust komt en meehelpt als je zin hebt. We verwachten ook dat je niet zeurt over kinderen die kunnen rondrennen buiten. Maar wel als ze bij je aan je Caravan komen kloppen! Werken met de dieren behoort tot de mogelijkheden, bouwen ook. Boomhutten, hangende tuinen, wat je maar leuk vindt. We hebben de middelen, gereedschap en tijd om je te helpen bouwen wat je leuk vindt. Tiny houses behoren zeker tot de opties.
image

Kom ook een keer thuis in Aspergia en laat me weten of je op bezoek wil komen via:

meninaber@hotmail.com

Facebook Pagina Aspergia

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s