WTSHTF

Wat betekent die afkorting, wat betekenen die letters toch?

When The Shit Hits The Fan

Als de pleuris uitbreekt.

Onder mij en mijn vrienden gebruiken we deze afkorting, dit gezegde vaak. When the shit hits the fan is een heel grappige uitdrukking om te gebruiken voor een heel heftige situatie.

We zijn nu, met zijn allen, in de periode van when the shit hits the fan. Afgelopen week zijn de laatste ijsblokken van de Noordpool verdwenen. Er is nu 1 grote slush puppy drab te vinden waar ooit de noordelijke ijskap was. Groenland wordt weer groen. Het zuurstof niveau in de Oceanen is gekelderd, las ik vandaag. In de komende 100 jaar stijgt de zeespiegel met 60m. Dat betekent weg Nederland. Ja, ik wil je niet bang maken hoor. Maar een beetje voorbereiden op dit onafwendbare feit is best wel slim.

Wij willen over 10 jaar een schip hebben waarmee we de wereld rond kunnen en zelfvoorzienend kunnen verder gaan waar we ook maar aanmeren. Groenland, hoogstwaarschijnlijk. (want daar wordt het dus weer groen!). Voor nu leven we mobiel in een camper en willen we voor mensen realiseren dat ze mobiel kunnen leven in Tiny houses. Zelfvoorzienend, uiteraard.

WTSHTF dus, als de pleuris uitbreekt. Best wel slim.

Heb jij zelf ook behoefte aan een simpeler leven, of wil je ook voorbereiden op WTSHTF? mail me op: meninaber@hotmail.com


Wij hebben ook een Kennis Database genaamd (be)LEEF! Educreatie Gratis Leven in Overvloed. Neem een kijkje en struin eens rond.

Gebioblogeerd geworden door ons? We accepteren donaties via Paypal!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s