YouTubend Leren

Al kijkend naar filmpjes kan je veel meer leren dan lezen uit boeken, is mijn ervaring. Zeker op internet, waar je al associerend kan klikken tot je een ons weegt. Wil je iets weten over permacultuur? Kijk op youtube! Je kan zoeken op youtube op je onderwerp, maar sommige kanalen zijn zo goed dat ik ze je echt kan aanraden.

Hier wil ik delen welke kanalen ik me op heb geaboneerd, omdat ze echt heel goed zijn.

Alternatief leven:

Peakmoment

Zij waren al aan het vloggen toen de rest van de wereld zich nergens druk over maakten. Hun inslag: we moeten anders gaan leven, want klimaatcrisis enzo tot daar aan toe, de olie raakt ook gewoon op! Dus hoe kan je met simpele middelen zelf aan je toekomst bouwen, letterlijk? Oude filmpjes die hun tijd ver vooruit waren.

Kirsten Dirksen

Ze is bekend van onderstaand filmpje: over heel kleine ruimtes. Echter doet ze meer dan dat. Duurzaamheid, permacultuur, you name it. Ze filmde tiny houses over de hele wereld voordat mensen bekend waren met het idee. Kirsten gaat er met haar gezin op uit om je te laten zien hoe je ook kan leven. Heel leuk en leerzaam.

Van Life

Dylan Magaster

Jonge vent, on the road met zijn bus. Hij leeft zelf in zijn bus en zoekt mensen op die ook zo leven. Zijn kanaal heeft regelmatig nieuw materiaal. Altijd leuke mensen, leuke oplossingen. En vooral fijn dat hij ingaat op hoe doen mensen dat nu echt? Leven zonder douche? Of juist wel: hoe bouw je een douche in een kleine bus? Leuke vragen, fijn tempo, spontaan en gezellig. Je zou je huis er meteen van verkopen en ook een bus aanschaffen!

Tiny Living

Living Big in A Tiny House

Bryce komt overal. Deze lieve Australier wint ook jouw hart. Geinteresseerd, stelt de goede vragen (waar ga je poepen?). Zijn filmpjes geven het gevoel er zelf te zijn geweest. En dat is knap in kleine ruimtes!

Off Grid Living en Home Steads

my little homestead

Van het bouwen van je huis tot en met het maken van ijs! Ja! Dit kanaal is super. Kleine kinderen, toch zelfvoorzienend leven. Ze doen het gewoon.

Ecovillages op een rijtje:

Greenvoice

Het geeft een kijkje in een het leven op een ecodorp. Wat er bij komt kijken bij het opzetten tot en met het dagelijks leven met een stelletje idealisten bij elkaar.

 

Dancing Rabbit

Over Dancing Rabbit Ecovillage, wat ze er doen, welke mensen er wonen. Je kan dit dorp zelf ook bezoeken. Meer uitleg in onderstaand filmpje.

 

 

Een volgend blog gaat over welke fimpjes ik kijk voor het ombouwen van bussen. Want de tips en trucs voor het verbouwen van kleine ruimtes zijn gewoon makkelijk uit te leggen met het medium film.

Tot dan!


Wij hebben ook een Kennis Database genaamd (be)LEEF! Educreatie Gratis Leven in Overvloed. Neem een kijkje en struin eens rond.

Gebioblogeerd geworden door ons? We accepteren donaties via Paypal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s