(be)LEEF vrij natuurlijk!

Ilja van Bemmel en Marieke Ninaber zijn sinds 2013 samen werkzaam onder de naam (be)LEEF vrij natuurlijk!. We hebben geen winstoogmerk. We willen niet eens geld verdienen. Wat we willen is de wereld veranderen 1 tuin, 1 project, 1 huisje, 1 container per keer.

Het streven is om over een aantal jaren zelfvoorzienend te zijn, en soms wat geld te verdienen met wat we hebben geleerd.

We leven van wat de maatschappij weggooit. We eten gratis, maken jam, en ander conserven van wat we vinden en delen dat weer uit. We proberen off the grid te leven, omdat het gratis is, en geven onze kennis aan ervaring weer door. We hebben een Facebookgroep opgericht: “Gratis leven in Overvloed” waar we onze ervaringen delen en mensen trachten te verbinden in hun zoektocht.

We hebben geld gespaard en een stuk land gekocht zodat we kunnen blijven leven in Nederland (anders geen inschrijfadres) maar we leven grotendeels in bussen, campers, caravans, tenten, schuurtjes. Omdat we niet kunnen leven in flats, en omdat het gratis is, uiteraard. We houden varkens om ons eigen terrein en dat van anderen om te spitten, na een jaar worden ze geslacht en dit vlees wordt ook uitgedeeld.

Ilja komt uit de natuureducatie, bushcraft, landschapsbeheer, is heel technisch en kan bijna alles repareren. Marieke komt uit het onderwijs, heeft Biologie gestudeerd, komt uit een ondernemersgezin, is opgegroeid in het dorp van de Kleine aarde en 12 ambachten. Samen zijn ze sterk als bouwers, uitvinders, voorlopers aan de weg aan het timmeren voor een nieuwe wereld.

keywords zijn: tiny houses, campers, off the grid, bushcraft, alternatief bouwen, strobaalbouwen, zonnepanelen, stroomvoorziening off the grid, waterzuivering, water pompen, permacultuur, permacultuur met varkens, reizen, internet off the grid, gratis leven, nooit meer werken.

meer weten: meninaber@hotmail.com