Wie is gebioBlogeerd?

drs. Marieke Ninaber van Eijben haar naam en titel. Marieke heeft Biologie gestudeerd in Groningen, dierecoloog is ze. Daarna heeft ze docentenopleiding gedaan tot eerstegraads docent Biologie. Ze heeft ook kennisgemaakt met andere studies in haar studentenjaren: psychologie, wiskunde en de kunstacademie.

Dat is allemaal mooi enzo. Maar waar Marieke haar kennis over gratis leven van heeft, dat is pas bijzonder.

Ze is opgegroeid in Boxtel, waar Kleine Aarde en 12 ambachten waren gevestigd. Haar vader was meubelmaker, en haar moeder kon haken, breien en kleding maken. Ze is opgegroeid met kunstenaars, ambachtslieden en natuurmensen. Ze heeft altijd creatief mogen denken en niks was onmogelijk. Tijdens haar studie koos ze ervoor om op een schip te gaan wonen midden in de natuur. Daarna heeft ze een jaar op de Sirius van Greenpeace gewerkt en gewoond. Zeezeilen is ook een passie van haar.

Overleven in de natuur is leuk, maar in overvloed leven zonder op de maatschappij te hoeven terugvallen is helemaal te gek. Dus leren over eetbare wilde planten, tuinieren, bouwen en alternatief wonen is niet lastig, want het heeft Marieke’s focus haar hele leven al gehad.

Marieke houdt sinds 2009 hier een blog bij over alles wat haar bezighoudt en biologeert. Ze noemt het blog daarom: gebioBlogeerd.

 

WELKOM in de wereld van Marieke!