Gratis Leven in Overvloed

 

 

Initiatief van de makers van (be)LEEF!, Gratis Leven in Overvloed, Terra Incognita (democratisch onderwijs), (be)LEEF! educreatie, Gebioblogeerd en Vrij-natuurlijk, het nieuwe initiatief: Website/database/nieuwskrant/onlineschool/InterSchool:

 

(be)LEEF! Gratis Leven in Overvloed


Onderwerpen zijn:

bouwen en tiny houses

tiny-house1Onze werkzaamheden naast de groep zijn om ons zelf zelfvoorzienend te krijgen op ons eigen kavel, te mogen bouwen op onze eigen manier, en we gaan tiny houses bouwen die op wielen worden geleverd (TOWS).

Permacultuur

huawei-2836
we komen aan op een nieuw terrein jippie!

Daarnaast leggen we tuinen aan, middels permacultuur principe, adviseren en onderhouden deze samen met de klant. We doen aan guerilla gardening van steden en we helpen mee met aanleggen van stadstuinen. Daar gebruiken we onder ander onze varkens bij. Onze varkens zijn te huur.

Gratis eten

huawei-379Een keer in de week halen we oedsel op uit containers. Wat we aan de varkens voeren. Wat nog wel goed is wordt gebruikt om te conserveren in de vorm van jam, soep, warme eenpersoons maaltijden, groenten op zuur, geweckte groenten, gerookt vlees, etc. Dit delen we weer uit in ruil voor potjes en andere materialen voor onze werkzaamheden. Wat iemand afval vind is voor ons vaak een grondstof!

Upcylcling

We breken gebouwen, campers, caravans, auto’s en nog veel meer af in ruil voor de materialen van deze zaken. Daar bouwen wij ons eigen huis weer van!

We zamelen potjes in voor de jams, maar ook restjes wol zijn welkom, alles van onbewerkt hout, ga zo maar door. Voor de klant is het afval en hij moet betalen voor afvoer, voor ons is het een grondstof! Karton bijvoorbeeld, dat gebruiken we om tuinen aan te kunnen leggen op de moeilijkste ondergrond.


Onze Facebook Pagina

De pagina “Gratis Leven In Overvloed” op Facebook verwijst naar zowel (be)LEEF! workshops als naar de onderstaande Facebookgroep. We delen berichtjes die onze aandacht verdienen die te maken hebben met offgrid leven, vanlife, upcyling, DIY, ambachten, gratis leven, kraken, containeren, en wat al niet meer zij. Gratis leven dus.


onze Facebookgroep

logo leven in overvloedOp Facebook hebben we een groep die heet “Leven in Overvloed” waar meer dan duizend mensen lid van zijn geworden in het eerste half jaar na oprichting. De bedoeling is om mensen met elkaar te verbinden en van kennis te voorzien over hoe het ook kan.

We leven in een zorgmaatschappij waarin alles voor ons wordt geregeld van wieg tot graf. Maar er zijn mensen die het leven in een huis, met een baan niet aan kunnen of aan willen gaan. Nu zijn er al steeds meer mensen die mobieler willen leven. Geen huis maar een camper kopen om in te leven. En deze mensen zullen net als wij tegen problemen aan blijven lopen waar de Nederlandse maatschappij ze terug zal proberen te duwen in hokjes en flatjes. Wij willen leven, niet overleven. Wij willen ademen en werken met onze handen. Wij willen niet eerst bij een baas werken om geld te verdienen om eten te kopen in de super terwijl je ook zelf kan verbouwen. De nieuwe generatie zal al helemaal geen behoefte meer hebben aan een hypotheek, een huis van steen, waarom ook? Kennis is digitaal, foto’s zijn digitaal, je huis stoken op gas terwijl je ook je afvalhout zou kunnen stoken, het is niet logisch meer om te leven zoals 20 jaar geleden.

Ze noemen ons de stadsnomaden, de nieuwe mobielen, de wifimobielen, de nieuwe kampers, de voortrekkers voor een gratis leven.


**UPDATE :::::::::::::::::::::::::::::NIEUWE INFORMATIE**

geplaatst op: 31-12-2017

we zijn een tijdelijke site begonnen op:

beleefgratisleveninovervloed.wordpress.com waar we een database hebben voor alle kennis opgedaan over: #gratisleven #offgrid #duurzaam #upcycling #bouwen #vanliving #tiny houses #moestuinieren #permacultuur met je willen delen!

Daarnaast hebben we nog steeds bovenstaande groep en pagina op FB.

***************END UPDATE***************